Форум Власина

Омладински форум Власина представља заједнички пројекат више десетина омладинских и студентских организација из Србије и Републике Српске.

Потреба да се млади окупе у нешто другачијем окружењу на Власинском језеру са модерним концептом сарадње и промоцијом омладинске политике појавила се као одговор на веома тежак положај и комплексну ситуацију у којој се омладина нашла после распада државе и наметнутих ратова, те социјалне, културне, економске, политичке и моралне деградације целокупног друштва. Сви су изгледи да нам предстоје нови изазови које треба предупредити, правовремено одговорити и понудити квалитетна решења. Покретач Форума је Валентино Поповић оснивач и председник омладинске организације „Уједињена Србија“. Иницијативу за реализацију пројекта подржало је 130 правних субјеката који у свом циљу имају јачање омладинске политике и подршку младима у њиховом разоју.

Форум представља ново место окупљања активних младих из Србије и региона који ће као будући учесници имати прилику да учествују у различитим едукативним модулима у оквиру којих су организована предавања и интерактивне радионице различите тематике, од предузетништва, локалног активизма, управљања пројектима, проналажења финансијера за реализацију својих активности, преко уметности, националне културе, медија, модерне технологије и спорта до безбедности, екологије и здравог начина живота.

img
img
img
img

Иновације

Duis aute irure dolor in reprehenderit in volupta velit esse cillum. Sed do eiusmod tempor incidid ut labore et dolore.

Мисли изван кутије

Duis aute irure dolor in reprehenderit in volupta velit esse cillum. Sed do eiusmod tempor incidid ut labore et dolore.

Одлична авантура

Duis aute irure dolor in reprehenderit in volupta velit esse cillum. Sed do eiusmod tempor incidid ut labore et dolore.

ВИЗИЈА ФОРУМА ДО 2025 ГОДИНЕ Пројекат омладински форум „ВЛАСИНА“ представља резултат дугогодишњег активног рада на пољу студентског и омладинског организовања. Велики број успешно реализованих пројеката самостално и сарадњи са партнерским организацијама те учешће на бројним форумима у земљи и иностранству резултирало је огромним искуством које смо искористили за допринос развоју омладинске политике у Србији. Овај пројекат представља покушај да се стратешка документа донета од стране Владе Републике Србије примене у пракси кроз различите методе и облике подршке омладинском организовању. Детаљно анализирајући утиске учесника првог и другог форума дошло се до закључка да постоји огромна потреба за организацијом сличних омладинских кампова у Србији, поготово за узраст од 15. до 25. година.

img
img
img

 

Током целог форума уживајте у следећим

Активностима

Камповање

Ако си неко ко воли природу искористи прилику и пријави се за једно од многобројних мини излета, путовања и камповања. Оно ти прижа могућност да упознаш нове дестинације у Србији и региону, стекнеш нове пријатеље за цео живот, добро се забавиш, научиш нешто ново и квалитетно искористиш слободно време.

Логорска ватра

Замислите да сте у природи са још 1000 младих из целе Србије и Европе? Замислите да се увече налазите са још 1000 младих поред логорске ватре? Искуства и утисци су предобри, каже Марко Крстески један од наших учесника на Форуму 2016-те године.

Слободне зоне

После напорних предавања и радионица, свако вече организујемо „Слободне зоне“ у којима млади по жељи могу да организују различите активности и заједничка дружења.

Сунчање

Предавања и радионице се организују у великим шаторима, после тога имамо прилику да пливамо и сунчамо се на плажи Власинског језера.
Сунце је овде лепше него било где друго, и колико год да смо изложени сунцу нема шансе да изгоримо каже учесница Форума, Николина Генераловић.

Вожња чамцем

Власинско језеро заузима огромну површину од чак 15 квадратних километара на којем се налази неколико пловећих (покретних) острва и у много чему представљају атракцију за посетиоце.
Учесници форума имају прилику да се возе катамараном, и уживају у лепотама језера.

Пливање

Једна од главних физичких активности на Форуму представља пливање. Учесницима је на располагању неколико плажа на којима се налазе инструктори и спасиоци који брину о безбедности свих учесника Форума.
У води организујемо различите спортове а на плажи такмичење и многобројна културна дешавања. (журке, избор за мис форума, караоке итд).

Спорт

На Форуму те очекују многе спортске активности од фудбала, одбојке, багминтона, фризбија, игре без граница, до спортова у води, авантура парк и многих других.

Музичке вечери

У вечерњим сатима на бини гласно пуштамо музику. Учесници Форума могу да уживају уз музику, различите бендове и извођаче са наше естрадне сцене.
Провод је већ проверен и загарантован!

Останите информисани уз нашу мејлинг листу.